Stichting Verborgen Stad zet zich in voor geschiedenis en erfgoed. Door middel van uitgebreid historisch onderzoek maakt zij digitale reconstructies van het verleden geschikt voor een zeer breed publiek. Stichting Verborgen Stad brengt het verleden tot leven. Hieronder de huidige projecten. Ga voor vorige en toekomstige projecten naar de pagina Projecten 5D.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
TIMETRANSIT DELFSHAVEN
Vanaf 2 augustus 2020 is het digitale platform TimeTransit Delfshaven te bezoeken via www.timetransit.nl en te downloaden in de App Store of Google Play.
Word tijdreiziger en bezoek Historisch Delfshaven in 1620. Naast rondlopen in deze virtuele 3D-reconstructie zijn er verhalen van bewoners, nieuwkomers en reizigers van toen. Ieder verhaal wordt gespiegeld aan dat van een huidige bewoner. Op deze manier wordt de geschiedenis van Delfshaven verteld. Ook is er uitgebreide informatie over diverse thema’s zoals architectuur, kunst, migratie en dagelijks leven. Een belevenis voor jong en oud.
STR~MINGEN
​​​​​​​Op 2 augustus, op de kop af vierhonderd jaar terug, vertrokken de Pilgrims vanuit Rotterdam Delfshaven. In de docu-film Str~mingen reizen we mee met de Pilgrims op hun eerste etappe dwars door het Hollandse landschap, van Leiden naar Delfshaven, om vanuit daar de wereld over te gaan.
Stichting Verborgen Stad
Wijnstraat 153